Udskriv Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget

Tirsdag den 05.03.2013 kl. 16:30
Sagsnr.: 32
Vis dagsorden

Meddelelse: Kulturens Motionsdag 2013

 

Gladsaxe Kommune fortsætter sammen med 11 kommuner i Region Hovedstaden samarbejdet med Golden Days om Kulturens Motionsdag. Arrangementet er en del af kulturaftalen Kultur Metropol Øresund, som løber frem til 2015.

 

Golden Days har taget imod evaluering af og inputs fra de deltagende kommuner af sidste års arrangement. Som følge heraf er der strammet op på konceptet. Kulturens Motionsdag skifter navn til Kulturjagten. Motionselementet styrkes ved at arrangementet bygges op over lokale orienteringsløb i de enkelte kommuner. Tanken er, at man herved kan kombinere kultur og motion i én og samme oplevelse.

 

I år løber Kulturjagten af stablen fredag 24. maj kl. 17-19. Arrangementet koordineres af Gladsaxe Bibliotekerne, og lokale aktører inddrages i udvikling og afholdelse af arrangementet. Igen i år vil der være entrépris på arrangementet. Det er Golden Days´ ønske, at projektet efter kulturaftalens udløb i 2015 skal være bæredygtigt a la Kulturnatten. Billetprisen bliver 50 kr. for voksne og gratis for børn under 13 år.

 

Golden Days har valgt, at arrangementet skal ligge på denne dato, fordi erfaringerne fra sidste års arrangement viser, at en søndag sidst i maj ikke fungerer tilslutningsmæssigt. Ved at placere Kulturjagten en fredag står arrangementet ikke på samme måde som sidste år i skarp konkurrence med konfirmationer, forårsudflugter og mange andre kulturtilbud. Endelig abonnerer Golden Days på erfaringerne fra Kulturnattens succeshistorie om at lokke familier ud en fredag aften og give dem et alternativ til fredagshygge.

 

I Gladsaxe Kommune bliver Kulturjagten et orienteringsløb med udgangspunkt i børnebogen ”Bennys Badekar” af Flemming Quist Møller. Bogens univers udfolder sig ved Høje Gladsaxes genkendelige højhuse, som derfor bliver stedet for arrangementets afholdelse. Målgruppen er børnefamilier med børn i alderen 3-7 år, og arrangementet kommer til at hedde ”Jagten på Bennys Badekarsfest”.

 

Gladsaxe Bibliotekerne samarbejder med Dansk Orienteringsforbunds lokale klub, OK 73, om at lave en rute i området, hvor børnene på deres vej for at finde Bennys Badekarsfest kommer igennem et oplevelsesland med forskellige gåder, som alle relaterer sig til bogens univers og historie.

 

Orienteringsløbet ender på Byens Arena, hvor Benny holder sin badekarsfest med klovne, sæbebobler, kagemand, musik og dans.

 

Til efterretning.

Bilag

 

 

Relateret behandling

 

 

Vis dagsorden